(National) Accountmanager duurzame infra oplossingen

 

Accountmanager kabelbescherming

Als jij je herkent in de woorden partnership, kansen creëren en verzilveren, duurzaamheid, netwerken, ondernemen en (technisch) adviseren dan past deze baan als Accountmanager bij PION Kunststoffen uitstekend bij je. Je vindt jouw toekomstige en huidige klanten vooral in de infra-sector, maar ook industrie, overheid en weg & waterbouw. Ook ben je gesprekspartner voor partijen als Rijkswaterstaat, gemeenten en ingenieursbureaus. Je bouwt aan duurzame relaties en volgt de aanbestedingskalender op de voet. Hiermee zorg je ervoor dat je op tijd met de juiste mensen om tafel zit, zodat je als partner mee kunt denken bij de inschrijving voor hun aanbestedingen. In samenwerking met onze leveranciers kom je tot  een oplossing waar zij zelf nog niet aan gedacht hadden. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met het betrokken en zeer klantgerichte team van PION. Je hebt van A tot Z invloed op jouw eigen resultaten. Je maakt waar nodig account- en jaarplannen en bedenkt zelf de beste aanvliegroute voor duurzame relaties met de mogelijke en bestaande klanten van PION.

Kortom:

 • Je bezoekt veel potentiële klanten en bestaande relaties om optimaal te adviseren;
 • je vertaalt de bedrijfsdoelstelling in jouw eigen commitment en ziet het als een uitdaging de doelstellingen te overtreffen;
 • je bent eindverantwoordelijk voor het maken van grote offertes en de opvolging hiervan;
 • je bouwt mee aan het succes van PION, het team en hun externe relaties.

Projectmatig en energiek
Om in deze rol succesvol te zijn heb je ervaring met het binnen halen en managen van complexe trajecten.  Je staat te popelen om de buitendienst van PION verder vorm te geven en op de kaart te zetten. Je hebt affiniteit met techniek, je kunt technische tekeningen lezen (of bent bereid dit snel te leren). Natuurlijk beschik je over al die bekende eigenschappen en vaardigheden van een accountmanager als overtuigingskracht en stijlflexibiliteit. Daar bovenop voel jij je lekker in een flexibel team en bij grote opdrachtgevers. Je schakelt gemakkelijk, hebt belangstelling voor wat mensen beweegt en houdt altijd de commerciële belangen voor de lange termijn voor ogen. Je wilt graag slim werken  en meebouwen aan een ambitieuze organisatie.

Wij verwachten:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • trackrecord in sales aan klanten / prospects met complexe DMU’s;
 • ervaring met grote (bouw) projecten;
 • woonachtig 50 km rondom Amersfoort.

Werkgebied
Jouw werkgebied is heel Nederland met de focus op het westen.

Aanbod
Werken bij PION betekent werken in een team waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Ze bouwen al enkele jaren met veel plezier aan onze organisatie en zijn nu klaar voor onze volgende stap. Hier kan een  professionele accountmanager heel veel betekenen. De marktsituatie biedt veel mooie kansen. Een goede balans tussen werk en privé staat centraal.

Daarnaast biedt PION:

 • Een goed salaris, denk aan 55 k op jaarbasis;
 • een prestatieafhankelijke bonus;
 • een auto, laptop en smartphone;
 • pensioenregeling;
 • doorgroeimogelijkheden, training en ontwikkeling.

 

 

PION Amersfoort
Bij PION Kunststoffen werken pioniers in het toepassen van gerecyclede materialen om kabels en leidingen te beschermen.  Ze zijn zuinig op de aarde waarin de producten een weg vinden en willen daarmee hun klanten en leveranciers inspireren ook zo duurzaam mogelijk te werken.
Partnership Is Our Nature, nature is our resource.

Sinds 2003 beschermt PION Kunststoffen vanuit Amersfoort het kabelnetwerk in Nederland. De producten vinden ondergronds hun weg in de stedelijke omgeving, langs verkeersaders en knooppunten en door het buitengebied. Zo zorgen zij samen met hun klanten en leveranciers voor een betrouwbare elektriciteitsvoorziening, snelle internetverbindingen en veilig treinverkeer.

Dit jaar voerden ze tot nu toe al meer dan 350 projecten succesvol uit. Toch meten ze bij PION Kunststoffen groei niet alleen af aan omzet of het aantal opdrachten. Het succes zit ‘m in bevlogen medewerkers, tevreden klanten en integere relaties met hun klanten en leveranciers. Ze kennen hun markt en luisteren goed naar hun opdrachtgevers. Groeien betekent voor hen ondernemen op een manier waar iedereen beter van wordt.

Interesse/solliciteren
Heb je interesse én voldoe je aan het profiel? Dan zien wij je sollicitatie, voorzien van een up-to-date CV en een gerichte motivatie, graag tegemoet. Dit kan naar AV Search & Selectie B.V., 033-2860150 of info@av.nl