Flexibele oplossing voor het bundelen van in te graven minitubes
Een sterke verbinding met beperkte omvang
Nederland is koploper in breedbandaansluitingen met een fijnmazig ondergronds netwerk. Gewoonlijk worden in te graven netwerkkabels gebundeld in één buis of ingeblazen in minitubes binnen een vaste buis. In beide gevallen is door de harde beschermbuis het maken van aftakkingen en verbindingen een tijdrovende klus. Niet heel efficiënt dus.
Elegante oplossing
Het multiduct of microbuis systeem bestaat uit dikwandige minitubes. Dankzij de omwikkeling van de mantel, gemaakt van stevige polypropyleen folie, is deze zonder extra bescherming in te graven. Het gebruik van twee verschillende materialen voorkomt verkleving van de foliemantel. Hierdoor kan de mantel op elke gewenste plek opengesneden worden. Om zo één of meerdere individuele minitubes
te isoleren, af te takken en te koppelen. Ingewikkelde en dure bescherm moffen of speciale aftak hulpstukken zijn niet nodig. De verbinding blijft beperkt in omvang.
Kortom; deze microbuizen zijn een eenvoudige en toekomstbestendige manier om kabels in te graven. De microbuizenbundel voldoet aan de in ProRail beschreven ontwerpvoorschrift (OVS00011) en wordt ook wel bundle seal of Multiseal Pro-12735 genoemd.

Voor elk project bundels op maat
Robuuste HDPE minitubes zijn speciaal gemaakt voor het inblazen van glasvezelkabels
over grote afstanden en hebben een inwendige groef. De bundels kunnen op maat gemaakt worden, met één tot zeven tubes in verschillende kleuren en volgorde. Ook het meebundelen van een kabel is mogelijk. Het Multiduct systeem laat zich makkelijk koppelen aan handholes en trekputten, zoals de lichtgewicht modulaire Crosscube.

Voordelen:
Tekst, kleur mantel en andere samenstelling passend bij elk project
Toekomst zekere, flexibele oplossing
Snel en makkelijk installeren en onderhouden
Geen dure bescherm moffen of aftakkingen nodig
Grote lengten leverbaar op (leen)haspels
Vele kleuren en uitvoeringen op maat
Geschikt voor glasvezelinfrastructuren