Endura

Bescherm de zwakke plekken in het kabeltracé met de Endura lasmofontlaster.

Een toekomstbestendige oplossing die kabelschade tot een minimum reduceert en een compleet gesloten, knaagdierbestendig systeem creëert.

Aanleiding

Het railinfra kabelnetwerk is kwetsbaar op het moment dat dit zichtbaar of bovengronds dient te worden gehaald. Bij spoorwerkzaamheden worden veelal alle kabels zichtbaar gelegd en vervolgens beschermd met deelbare buizen. De kwetsbaarheid van het netwerk zit met name in de kabelmoffen. De 3kV en 10kV kabelmoffen liggen onbeschermd in de ondergrond. Het naar boven halen kan een breuk veroorzaken (axiale spanning). Ook kan de bovengrondse lasmof door een persoon of materieel geraakt worden. Daarnaast kan de trekkracht een breuk veroorzaken.

De afgelopen jaren is een houten laskist gefabriceerd. Een niet duurzame en ook kwalitatief beperkte oplossing in verband met houtrot en gaten waardoor knaagdieren een ideale schuilplek hebben en vrij aan de kabel konden knagen.

Oplossing

De oplossing is een beschermde constructie die ook de lasmof van spanning/trekkracht ontlast. Een beschermende, duurzame, slanke oplossing die al in de geul kan worden aangebracht.

Vragen?

Neem voor specifieke vragen even contact met ons op.