Als specialist in kunststof producten, voor met name ondergrondse kabelbescherming, zet PION zich al vele jaren in voor duurzame oplossingen. Waar het mogelijk is te kiezen voor cradle to cradle oplossingen, kiezen wij daarvoor. Jaren geleden zijn wij gestart om reeds gebruikte deelbare klembuizen van onze relaties terug te kopen met als doel deze opnieuw in te zetten. Vorig jaar is het verhuur alternatief uitgewerkt en via Rentinfra op de markt gezet. Deze buizen zijn grotendeels gemaakt uit afvalstromen vanuit de Volvo bumperfabriek en kwalitatief zo goed dat ze vele jaren meegaan en ingezet kunnen worden.

Ruim 90% van hetgeen wij in de markt zetten bestaat uit gerecyclede producten. Afvalstromen worden zo tot een minimum beperkt. Leveranciers dagen wij uit om op dit aspect in de keten met ons mee te denken. Met als uiteindelijk streven een productie zonder afval en een wereld die ook voor latere generaties leefbaar blijft. Gerecyclede producten en hergebruik dient de standaard in ons handelen en denken te worden, dat is ons motto. Ook zijn wij als bedrijf en team ons bewust welke stappen wij, hoe klein ook, kunnen zetten om de wereld leefbaar te houden. Keuzes voor de groenste stroomleverancier, een label A kantoorpand, gescheiden afval, keuzes in vervoermiddelen en onze klanten pro actief attenderen op meer duurzame alternatieven zijn voorbeelden die daarin bijdragen. Bewustwording is essentieel. Een logische stap om een aantal jaar geleden te kiezen, om partner te worden van MVO Nederland.

De COVID-19 crisis treft onze samenleving tijdens de overgang naar een meer op duurzaamheid gerichte economie. Deze crisis biedt ook kans om weer op de reset knop te drukken en de (bedrijfs)processen weer eens goed onder de loep te nemen. Samen met een brede coalitie van bedrijven in Nederland zegt ook PION steun toe om duurzaamheid als speerpunt te nemen in de herstelplannen. Met een brede coalitie van duurzame bedrijven wil MVO Nederland de Nederlandse overheid oproepen en ondersteunen om duurzaamheid als uitgangspunt te nemen voor de herstelplannen in Nederland en Europa.

Bent u inkoper, beleidsmedewerker of projectleider in een van de sectoren die wij bedienen en hebt u een idee of juist een vraag rondom duurzaamheid of behoefte aan ondersteuning bij innovatie? Wij staan altijd open voor vernieuwende ideeën en worden ook op dit aspect graag uitgedaagd. Bel ons 033 253 86 30 of mail verkoop@pionkunststoffen.nl