‘Samen met ons PION-team en relaties bedachten wij hoe wij onze huidige trekput verder konden verbeteren. Eigenlijk kwamen wij al snel tot de conclusie dat de functionaliteit, logistiek, efficiëntie en gebruik van onze Crosscube prima in orde was.’ vertelt Gerben Borger, directeur bij PION Kunststoffen. ‘Wel vonden wij dat ons Crosscube assortiment nog toegankelijker gemaakt moest worden voor de gehele keten van opdrachtgever, adviseur en eindgebruiker. We merkten frequent dat het onduidelijk was welke trekput uitvoering in het project gewenst was. Op basis van vragen kwamen we gezamenlijk met de klant tot de juiste uitvoering. Dat moest ook anders kunnen dachten wij.’

Vertaalslag naar de ontwerper

Hoe kunnen wij onze expertise inzetten zodat de keten daarvan profiteert? En er voor een project een duurzame en toekomstbestendige keuze wordt gemaakt? Het antwoord ligt bij de klant dus betrek ze bij de keuze van de uitvoering! Dit vertaalde zich naar de wens om eenvoudig een bestand te kunnen uploaden in een project systeem.

Dit was voor ons onbekend terrein en een intensief proces. Binnen PION houden we van ontdekken en nieuwe oplossingen bedenken, om als het ware de toekomst steeds een stapje voor te zijn. We hebben enkele keren onze neus gestoten en leergeld betaald. Improving by doing noemen we dat bij PION. Dat doen wij altijd samen. Met de juiste partners hebben wij deze Crosscube configurator ontwikkeld.

Per stap maak je de keuze uit de mogelijkheden van trekput formaat tot buisaansluitingen, dekselbelasting en dekseluitvoering. Uiteindelijk genereer je het eindresultaat en zie je dit in een vereenvoudigde weergave gevisualiseerd.

Vervolgens heb je de mogelijkheid een offerte op te vragen en de samengestelde trekput in een IFC bestand in jouw mailbox te ontvangen. Een bestand dat je simpel in jouw BIM omgeving/plan kan integreren.

Wij zijn trots op dit resultaat. Natuurlijk zijn wij alweer bezig met de vervolg stappen, wij blijven niet stil zitten. Op basis van marktbehoeften zullen wij verder investeren en door ontwikkelen. Ook binnen de inframarkt zal verder gedigitaliseerd worden en zal BIM een grotere rol gaan spelen. ‘En’ vervolgt Gerben, ‘die ontwikkeling volgen wij uiteraard met belangstelling.’

Hoe werkt het?

De Crosscube is volledig modulair en kent vele mogelijkheden, hoe fijn is het dan als je geheel in eigen regie de juiste trekput kunt maken. Met de onlinemogelijkheid om zelf het 3D trekput model te genereren passend bij jouw project. Direct uploaden in je eigen projecttekening of plan en je bent klaar! Efficiënt idee toch?

Hoe werkt de configurator?

1.Ga naar www.crosscube.nl/configurator
2. Doorloop de vier stappen
3. Genereer de trekput
4. Vraag gelijk een offerte aan of een IFC bestand voor jouw BIM integratie

De Crosscube-configurator ondersteunt op een heldere en efficiënte wijze bij het samenstellen, inkopen en toepassen van jouw trekput systeem. Bekijk de korte instructie hieronder: