Sinds 2003 beschermt PION Kunststoffen vanuit Amersfoort het kabelnetwerk in Nederland. Onze producten vinden ondergronds hun weg in de stedelijke omgeving, langs verkeersaders en knooppunten en door het buitengebied. Zo zorgen we samen met onze klanten en leveranciers voor een betrouwbare elektriciteitsvoorziening, snelle internetverbindingen en veilig treinverkeer.

Jaarlijks voeren wij honderden projecten succesvol uit. Toch meten we bij PION Kunststoffen groei niet alleen af aan omzet of het aantal opdrachten. Ons succes zit ‘m in bevlogen medewerkers, tevreden klanten en integere relaties met onze klanten en leveranciers. We kennen onze markt en luisteren goed naar onze opdrachtgevers. Groeien betekent voor ons ondernemen op een manier waar iedereen beter van wordt.

Vacature coördinator inkoop en logistiek

Samen met het management ga jij de afdeling verder professionaliseren en klaarstomen voor de toekomst. Vanuit jouw expertise bijt je je vast in deze rol en til je deze naar een hoger niveau. Je bent deels architect van je eigen functie waarbij je wordt uitgedaagd om initiatief te tonen, zodat jouw kwaliteiten optimaal ingezet worden en je maximaal plezier uit je werk haalt. Voor jou wel zo leuk, voor PION wel zo handig.

Als coördinator inkoop en logistiek ben je verantwoordelijk voor het inkoopproces en de leveranciers (productie- en logistieke partners). Je bouwt de relatie verder uit en krijgt er energie van om samen het project tot een succes te maken. Dat je achteraf het project evalueert om toekomstige resultaten te verbeteren vind je vanzelfsprekend. Het is dus niet alleen een uitdagende, maar ook een tactische job. Word je hier warm van? Dan is dit de baan voor jou!

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je onderhoudt duurzame relaties met de (internationale) leveranciers van PION en breidt deze uit;
 • het optimaliseren van het inkoop- en logistieke proces;
 • het uitvoeren van alle dagelijkse inkoop- en bestelprocessen en je onderneemt actie bij knelpunten op het gebied van voorraad, omloopsnelheid en levertijden;
 • actief voorraadbeheer bij het externe warehouse;
 • coördineren van transporten en projectleveringen.

Kortom; in deze rol ben je een belangrijke pion, verantwoordelijk voor de coördinatie, planning en organisatie van onze inkopen, logistiek en voorraad.

Wat verwacht PION van jou
Zijn de woorden zelfstandig, aanpakker, inkoop, logistiek en teamspeler op jouw lijf geschreven? En word jij enthousiast van een afwisselende baan? Dan is de kans groot dat jij onze ideale kandidaat bent. Samengevat zoeken wij:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • ervaring in een soortgelijke functie is een pré;
 • goede beheersing van Nederlands, Duits en Engels;
 • de volgende kenmerken: commercieel, leergierig, gestructureerd, ambitieus, ondernemend;
 • Stijlflexibiliteit; toegankelijk en makkelijk kunnen communiceren op alle niveaus.

Aanbod
Jij krijgt de ruimte om Inkoop en Logistiek als “jouw toko” te zien. Jouw inzichten en persoonlijke kwaliteiten staan hierbij centraal. De ambitie van PION en de marktsituatie bieden veel mooie kansen! Daarnaast biedt PION:

 • Een goed vast salaris, 48 tot 55 k per jaar;
 • een goede pensioenvoorziening;
 • een afwisselende functie en de mogelijkheid om jouw afdeling verder uit te bouwen;
 • een groep gedreven collega’s waar je van kan leren en die graag van jou leren;
 • fraai kantoorpand in hartje Amersfoort met gratis parkeerplaats.

Interesse/solliciteren
Is dit jouw baan en heeft jouw achtergrond de juiste ingrediënten? Dan ontmoeten wij je graag. Stuur dan snel jouw sollicitatie met motivatie en cv naar onze W&S partner AV, ashley@av.nl.

Open sollicitaties

PION is altijd op zoek naar gedreven medewerkers en stagiairs die graag het verschil maken. Collega’s die enthousiast worden van een cultuur waar wordt gestuurd op ieders kwaliteiten en niet zozeer gedacht wordt in functieprofielen! We verwelkomen graag een talent, die binnen een ondernemend team excelleert en die een duurzame en innovatieve aanpak waardeert.

Herken jij je hierin? Reageer dan snel. Graag met een goede onderbouwing en cv naar Gerben Borger.