Deelbare mantelbuizen | SmartClick

Onze deelbare mantelbuizen noemen we SmartClick. Want ze zijn ontzettend slim. Bestaande onbeschermde kabels beschermt u snel en makkelijk tegen beschadiging door gronddruk of graafschade. Zonder dat het hele tracé bovengronds hoeft te worden gehaald.

Kabels die tijdelijk bovengronds lopen beschermt u met deze deelbare kabelbuizen tegen UV-licht, maar ook tegen allerlei mechanische beschadiging, bijvoorbeeld rijschade.

Wat deze mantelbuizen extra bijzonder maakt is dat ze herbruikbaar zijn. En wist u dat u deze deelbare mantelbuizen ook kunt huren in plaats van kopen? Klik hier voor de site van Rentinfra.

Welke vraag heb jij over deelbare mantelbuizen?

Wat is een deelbare buis?

Een deelbare buis is een kabelbeschermingsbuis die uit twee schaaldelen bestaat en die je uit elkaar kunt halen. Hiermee kun je dus bestaande kabels beschermen, want je kunt dan het ene schaaldeel onder de kabels leggen en daarna het tweede erbovenop en ze dan met elkaar verbinden. Deelbare mantelbuizen kunnen zowel ondergronds (om de kabels na het leggen alsnog tegen mogelijke graafschade te beschermen) als bovengronds gebruikt worden (wanneer kabels tijdelijk bovengronds moeten en daar beschermd moeten worden).

Onder welke termen is de deelbare buis nog meer bekend?

Deelbare buis wordt ook wel tijdelijke beschermbuis, klembuis, klikbuis, klemkoker, Panzar, Hardlock, Snipp Snapp, quicklockschaalbuis, klapkoker (regio Rotterdam), schaaldelen of clickbuis genoemd. In België heten ze gespleten buizen of kabelschelpen.

Waarom zou ik voor een deelbare buis kiezen in plaats van ingesneden ribbelbuis?

Een ingezaagde ribbelbuis is een goedkope methode om een in gebruik zijnde kabel te ommantelen. Door het inzagen verliest deze flexbuis zijn stabiliteit en bezit daarmee geen schedeldrukklasse (SN waarde) meer. Met alle risico`s op schade van dien. Bovendien is deze ribbelbuis veel minder goed bestand tegen UV-straling dan onze PP deelbare buizen waardoor de kwaliteit bij gebruik in de buitenlucht snel achteruit gaat en de kabels dus nog meer risico lopen. De levensduur van deze (ingezaagde) ribbelbuis is bij bovengrondse toepassing beperkt en daardoor verdwijnt deze na een kort gebruik op de afvalberg. Onze gerecyclede PP deelbare buizen zijn juist ontworpen om langdurig toe te passen en kunnen gerust vele tientallen jaren mee.

Wat is het verschil tussen klembuis en klikbuis?

Het verschil tussen de PP klembuis en de PP klikbuis van PION zit hem in de manier van sluiten. De ene buis heeft een klemsluiting en de andere een kliksluiting. Daarnaast is de SN-waarde van de PP Klikbuis SN4 en van de PP Klembuis SN8. Afhankelijk van de vereiste SN klasse kun je of beide deelbare opties of de PP klembuis met de SN8 schedeldruk klasse toepassen.

Hoe maak ik aftakkingen op een deelbare buis

Aftakkingen op onze PP deelbare buizen maak je makkelijk en snel met onze Split Connectbox. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een handzaag, een steeksleutel 10 en ongeveer 5 minuten. Bekijk deze video en je ziet hoe makkelijk het is: https://youtu.be/a-mqyoaC0qU

Waar staat PP voor?

PP staat voor Polypropeen. PP heeft de laagste dichtheid van alle kunststoffen en blijft vormvast bij temperaturen tussen -15°C en 90°C. PP kunststof is daarnaast bestand tegen vrijwel alle gangbare oplosmiddelen en chemicaliën.

Bekijk hieronder de typen en accessoires.