Utilis Multikoker (gecompartimenteerde buis)

Onze Utilis multikoker is de ideale oplossing wanneer meerdere kabels gescheiden van elkaar doorgevoerd moeten worden. Door door zijn bijzondere vorm en samenstelling is de Utilis 24x sterker dan een reguliere kunststof mantelbuis. Dat scheelt schade, maar zorgt er ook voor dat deze multikoker minder diep ingegraven hoeft te worden. Bovendien zorgt de vormgeving voor 40% ruimtewinst tegenover losse mantelbuizen. De multikoker is ook simpel te koppelen aan onze CrossCube trekputten.

De Utilis kabelkoker is een vierkante koker met compartimenten en wordt internationaal ook wel multiduct genoemd.

Deze gecompartimenteerde buis wordt vaak gebruikt langs het spoor en op stations, maar ook bij wegkruisingen, energieverdeelstations, kunstwerken, bruggen en viaducten.

Verder is de Utilis een perfecte oplossing in situaties waar de ondergrond druk bezet is met kabels e.d. dus in de binnenstad of in een industriële omgeving.

Klik hier voor de uitgebreide informatie op de site van CrossCube of bekijk hieronder de beknopte informatie.

Waarom kiezen voor PION Kunststoffen

Kiezen voor PION Kunststoffen betekent een duurzame keuze maken. PION staat namelijk voor kabelbescherming gemaakt van gerecycled kunststof in plaats van aardolie. Door kunststof te recyclen bespaar je al snel 80% ten opzichte van nieuw materiaal. Bovendien raakt aardolie op dus wordt schaarser en duurder.

PION Kunststoffen staat voor eersteklas gerecycled materiaal. Ook daar waar het gaat om onze Utilis Multikoker. Door samen te werken met ervaren fabrikanten kan de gebruiker rekenen op topkwaliteit met de stevigheid en levensduur die men ook gewend is van ‘nieuw’ kunststof.

Bekijk hieronder de typen en accessoires.

De meest gestelde vragen over Utilis Multikoker (gecompartimenteerde buis)

Wat is een Utilis multikoker?

Dit is een vierkante buis met compartimenten voor het beschermen en doorvoeren van diverse kabels. De gecompartimenteerde buizen kennen een mof-spie verbinding zodat deze eenvoudig in elkaar geschoven kunnen worden.

Wat doet PION aan duurzaamheid

Naast veiligheid en kwaliteit is duurzaamheid de 3e pijler binnen de PION dienstverlening. Ons assortiment bestaat uit circa 90% gerecyclede producten. Al vele jaren zijn wij bezig om duurzame oplossingen onder de aandacht te brengen van de marktpartijen. Wij streven naar duurzame impact en dagen de markt uit, klanten, opdrachtgevers, adviseurs en productiepartners. Elke productiepartner wordt beoordeeld op zijn duurzame prestaties. Mogen wij voor de markt een oplossing ontwikkelen dan is duurzaamheid een voorwaarde. Zo hebben we al mooie producten en oplossingen gerealiseerd, wat te denken van ons gerecyclede Protegg fysieke hekwerk of onze circulartube die ook geschikt is voor HDD boringen. Natuurlijk scheiden we afval, rijden we elektrisch en gebruiken wij 100% groene energie uit Nederland.

Waarom een Utilis Multikoker?

Het grote voordeel van een Utilis multikoker is de ruimtebesparing. Er kan als snel 40% ruimte in de ondergrond bespaard worden. Verder is de Utilis bijzonder sterk waardoor deze ook ondiep gelegd kan worden bijvoorbeeld in drukke ondergronden. Door zijn vierkant vorm heeft de Utilis minder kans op verzakken door minder goede verdichting.

Wat is een andere term voor deze multikokers?

Binnen de railmarkt wordt ook de term gecompartimenteerde buis gebruikt. Of kabelkoker met compartimenten. Internationaal hoor ook je ook de term multiduct.

Hoe sterk is de Utilis?

De multikoker Utilis is zeer stabiel en sterk. Met een schedeldrukklasse van minimaal SN140 is de Utilis ruim 17x sterker dan een reguliere kunststof riool of mantelbuis. Daarmee is de Utilis ook goed toepasbaar bij ondiepe ligging (niet perse 60cm onder maaiveld zoals reguliere mantelbuizen) en ook in situaties waar zware belastingen worden verwacht zoals havens, industriële complexen of vliegvelden.

Welke uitvoeringen zijn er beschikbaar van de Utilis multikoker?

De Utilis is verkrijgbaar met 4, 6 en 9 compartimenten.

Is de multikoker aan elkaar te koppelen?

Jazeker de ene kant kent een mofzijde, de andere een spie. De spiekant kan eenvoudig in de mofzijde gestoken worden. De Utilis heeft een zeer goed pasvorm waardoor de koppeling ook stabiel is.

Is de Utilis multikoker duurzaam?

De Utilis is geproduceerd van hoogwaardige gerecycled HDPE. Deze kabelkoker is zo sterk dat de levensduur verlengd wordt. Verder zorgt de Utilis voor een toekomstbestendige ordening van de ondergrond zodat bij nieuwe aanleg of vervanging van kabels niet de weg of grond te hoeven worden opgemaakt. Vanuit een trekput kan toegang tot de Utilis verkregen worden. En natuurlijk is de Utilis volledig recyclebaar.

Is de multikoker ook flexibel te leggen?

Per koker oftewel per meter is een hoekverdraaiing van 2 graden mogelijk, zodat flauwe bochten gerealiseerd kunnen worden. Ook kunnen project specifieke bochtstukken gemaakt worden.

Is de Utilis aan te sluiten op een trekput?

De multikoker kunnen op de Crosscube trekputten aangesloten worden. Daarmee wordt een totaal oplossing gecreëerd van waaruit ook beheer mogelijk is.

Kan het systeem ook waterdicht gemaakt worden?

Door toepassing van rubberen afdichting kan elke koppeling tussen twee kokers waterdicht gemaakt worden. Natuurlijk is een goede aanleg en verdichting nodig om dit ook in de ondergrond te waarborgen.

Zijn deze multikokers arbo vriendelijk?

Met een maximaal gewicht van 18,5 per meter zijn de oersterke multikokers licht in gewicht en prima zonder materieel te installeren.

Zijn er ook hulpstukken beschikbaar?

Ja voor de Utilis zijn vele accessoires beschikbaar zoals bochtstukken ook project specifieke, eindstukken of verlopen.

Waar staat PION voor?

PION is een afkorting van Partnership Is Our Nature. Dat is ook terug te vinden in ons DNA. Wij gaan voor langere termijn relaties waarbij we aan een half woord genoeg hebben om optimaal samen te werken. Dat doen we ook het liefste met de gehele keten, opdrachtgever, aannemer/installateur, adviseur en productiepartner.

Wat levert PION zoal?

PION Kunststoffen is partner op het gebied van kabelbescherming voor de infrastructuur. PION heeft zich gespecialiseerd in enkele productgroepen namelijk trekputten, kabelgoten, deelbare buizen en multikokers.

Levert PION alleen standaard materialen?

PION is door zijn ruime kennis en uitgebreide netwerk ook een ideale partner voor maatwerk oplossingen. Dat kunnen wij goed en vinden wij ook bijzonder leuk. Wij hebben de afgelopen jaren al heel veel met klanten en de keten ontwikkeld en geleverd. Kijk op https://pionkunststoffen.nl/lab voor meer inspiratie.