Duurzame relatie leidt tot Duits project

Rond Berlijn is het eerste grote project volop in uitvoering van totaal 11 megaprojecten voor verbetering van het Duitse wegennet. Het gaat om de verbreding van de A10 naar zes rijstroken over bijna 30 kilometer en reconstructie van de A24 over eenzelfde lengte. De totale financiële waarde van het project bedraagt € 650 mln. PION Kunststoffen is gekozen als partner voor alle kabelbeschermingen in het project, dat volgens het plan loopt tot december 2022.

Visie op duurzame relaties

Directeur Gerben Borger kan nog steeds maar moeilijk de glimlach van zijn gezicht halen. ‘Het is een mooie beloning voor jarenlang doen wat je belooft en proactief meedenken. De projectmanager kende ons nog van A15 MaVa (Maasvlakte – Vaanplein). Hij was zo enthousiast over de samenwerking destijds dat hij contact opnam en vroeg of wij ook in dit project met hem wilden samenwerken. Het is een mooi voorbeeld van onze visie op duurzame relaties, die zijn gebaseerd op deskundigheid en betrokkenheid.’

Snel en flexibel

PION leverde de afgelopen maanden al bijna 50 volle wagens HDPE-buis in verschillende diameters. Zowel op haspel als in lengtes. Daarnaast gaat het ook om bochten, diverse koppelstukken, afstandhouders en bijvoorbeeld waarschuwingslint. De klant heeft onder meer voor PION gekozen om de snelle, pro-actieve communicatie en de flexibiliteit in de planning en aanpassing van de leveringen. Verder waarderen ze het ook erg, dat we de restmaterialen weer ophalen en deze  verwerken tot grondstof die bij de productie van volgende leveringen gebruikt wordt. Op deze manier werken we ook goed samen op het gebied van duurzaamheid.

Meters maken

Het project wordt uitgevoerd door de combinatie BAM, Wayss & Freytag Ingenieurbau en de Duitse bouwonderneming HABAU. Naast de rijstroken behoren ook alle op- en afritten, de nieuwbouw van 37 viaducten en de installatie van geluidschermen tot het project. In totaal zijn vele honderden kilometers buis, voor het glasvezel-, communicatie- en energienetwerk, nodig. PION Kunststoffen heeft getekend voor de levering van al die uiteenlopende kabelbeschermingsproducten.

Duurzame relatie leidt tot Duits project