Afstudeeropdracht – projectmanagement ontwikkelen online platform/ calculator

Tubefinder (onderdeel van PION Kunststoffen in Amersfoort) is leverancier van HDPE (kunststof) mantelbuizen. Wij willen deze tak laten groeien door het ontwikkelen van een online platform waarop onze klanten via een calculator snel en makkelijk een offerte kunnen maken. Verschillende invulvelden en een beslisboom bepalen wat er op de offerte komt te staan en die moet natuurlijk ook vanzelf in de mailbox van de aanvrager terecht komen. Wanneer de opdracht doorgaat moet de aanvrager de offerte met één druk op de knop door kunnen zetten als definitieve order. Maar wel binnen een bepaalde tijd, want de prijs van kunststof kan sterk wisselen. En vervolgens moet de opdracht naar onze leveranciers en logistieke partners. Dit hele proces willen we zo ver mogelijk automatiseren. We zijn in gesprek met een IT-partner en de eerste stappen zijn gezet, maar het ontbreekt ons aan de tijd om dit project goed op te pakken. Daar kom jij om de hoek.

Ben jij laatstejaarsstudent en zoek je een leuke afstudeeropdracht? Een opdracht waar echt wat mee gedaan gaat worden? Een opdracht die hoogstwaarschijnlijk uitmondt in een vaste baan bij een vooruitstrevend bedrijf? En ben jij enthousiast, leergierig, initiatiefrijk en zelfstandig? En vind jij duurzaamheid ook een belangrijk thema? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren en kennis te komen maken.

Wat zoeken wij?
We zoeken iemand die dit project als (junior) projectleider voor ons gaat coördineren. Van het in kaart brengen van de precieze benodigde functies voor het platform, het briefen van de IT-partner en het begeleiden van de bouw van het platform tot aan het maken van een plan om onze klanten ‘aan’ dit systeem te krijgen. Je moet dus zowel de bedrijfskundige kant zien en beheersen als het verhaal kunnen vertalen naar de IT-ers. De ambitie is dat jij in jouw stageperiode daadwerkelijk het online platform ‘up and running’ hebt. Daarvoor is het nodig dat je zelfstandig bent, je de organisatie en processen snel doorziet en actief zoekt naar de mensen die antwoord op je vragen hebben.

Na de livegang van het platform kun je, als het ons beiden bevalt, verder werken aan dit project. Onze ambitie is dat dit platform een scale up van deze tak realiseert en daardoor een belangrijk nieuw verdienmodel wordt. Als jij dit verder wilt uitwerken en ontwikkelen, dan ben je van harte welkom om bij ons in dienst te komen.

Wat kun jij eruit halen?
Je krijgt een kijkje in de keuken van een internationaal handelsbedrijf dat zich hard maakt voor duurzame kabelbescherming. De wereld van infra past momenteel veelal PE100 mantelbuizen toe. Dit zijn buizen gemaakt uit aardolie en andere 100% nieuwe grondstoffen. Voor veel toepassingen beschikken wij over duurzame en kwalitatieve alternatieven gemaakt uit gerecyclede kunststoffen. En die zijn na hun levensduur ook nog eens weer volledig recyclebaar.

PION levert gerecyclede kunststof buizen, deelbare buizen, multikokers en trekputten voor in de grond-, weg- en waterbouw en is ook actief in de railsector. Je werkt dagelijks met professionals op allerlei gebied; inkoop, logistiek, verkoop en marketing. En stuk voor stuk met een hart voor duurzaamheid. Kortom, collega`s waar je veel van kunt leren en die je allemaal graag verder helpen. Maar deze afstudeeropdracht levert je vooral heel concrete werkervaring op. In een ondernemend en commercieel MKB bedrijf dat jouw actuele kennis en frisse blik enorm waardeert.

Dit krijg je van ons
• Een sfeervolle werkplek in het hartje van Amersfoort; (op loopafstand van het station en met een bushalte voor de deur)
• Een mooie stagevergoeding;
• Goede begeleiding en ruimte voor eigen inbreng;
• Een fijne werkomgeving waarin jij van harte welkom bent en je hopelijk blijft hangen
• Geen project wat in de la verdwijnt, maar wat we direct in de markt gaan zetten

Wij verwachten dat een studie als Technische Bedrijfskunde, Business IT & Management, Informatica of System Engineering het beste aansluit bij het project en onze producten, maar doe je iets anders en voel je je toch aangesproken? Reageer dan vooral! We horen graag van je.

Enthousiast?
Stuur dan een bericht aan g.borger@tubefinder.nl met daarin hoe jij de opdracht ziet. Gelden er vanuit jouw opleiding bepaalde eisen? Dan horen we dat ook graag. En vertel natuurlijk wat over jouzelf; wie ben je, wat vind je leuk en wat spreekt je aan in deze opdracht? Wat ons betreft start je trouwens zo snel mogelijk.