Kabelmof bescherming Endura

Uitdaging

Het railinfra kabelnetwerk is kwetsbaar op het moment dat dit zichtbaar of bovengronds moet worden gehaald. Bij spoorwerkzaamheden worden meestal alle kabels zichtbaar gelegd en vervolgens beschermd met deelbare buizen. Het grootste deel van het netwerk is daarmee prima beschermd. Met uitzondering van de kabelmoffen, omdat die meestal onbeschermd in de ondergrond liggen.

De afgelopen jaren gebruikte men om die lasmoffen toch te beschermen, meestal een houten laskist. In de praktijk bieden deze grote kisten na een aantal keren openen en sluiten en door blootstelling aan allerlei weersinvloeden geen bescherming meer. De vraag aan ons luidde: kunnen jullie een oplossing ontwikkelen die goed aansluit op de kwalitatief sterke PP klembuizen en die bestand is tegen meermaals openen en sluiten.

Samen met de praktijkmensen hebben wij het deelbare idee verder uitgewerkt. De kabelmof kan worden opgesloten en gespalkt in een grotere klembuis. Aan beide uiteinden hebben we een deelbare klemmof gemaakt die om de voedingskabel past en naadloos aansluit op de aanwezige mof-spie verbinding van de klembuis. Het resultaat is een slanke, duurzame lasmof-ontlaster die makkelijk te installeren is, meerdere keren gebruikt kan worden en die de kans op een breuk in het voedingsnetwerk minimaliseert. Een groot bijkomende voordeel is dat je het geheel kunt installeren voordat u de voedingskabel met lasmof naar boven haalt waardoor u axiale spanningen voorkomt.

De Endura lasmofontlaster is een toekomstbestendige oplossing die kabelschade tot een minimum reduceert en een compleet gesloten, knaagdierbestendig systeem creëert. De oplossing is een beschermde constructie die ook de lasmof van spanning/trekkracht ontlast. Een beschermende, duurzame en slanke oplossing.

Meer informatie? Bel of mail ons via info@pionkunststoffen.nl of 033-53 8630 of Klik hier.

Waarom kiezen voor PION Kunststoffen

Kiezen voor PION Kunststoffen betekent een duurzame keuze maken. PION staat namelijk voor kabelbescherming gemaakt van gerecycled kunststof in plaats van aardolie. Door kunststof te recyclen bespaar je al snel 80% ten opzichte van nieuw materiaal. Bovendien raakt aardolie op dus wordt schaarser en duurder.

PION Kunststoffen staat voor eersteklas gerecycled materiaal. Door samen te werken met ervaren fabrikanten kan de gebruiker rekenen op topkwaliteit met de stevigheid en levensduur die men ook gewend is van ‘nieuw’ kunststof.

Bekijk hieronder de typen en accessoires.