PP Panzar

Voor sommige projecten is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg. Bijvoorbeeld wanneer er absoluut niks mag gebeuren met de kabels of wanneer de situatie net even anders dan anders is. Denk aan kabelbescherming op de zeebodem of terreinen waar zware voertuigen moeten kunnen rijden. Op vliegvelden, bij havens of op on/ offshore parken. Dan is de PP Panzar; onze gepantserde deelbare buis je beste keuze.

Deelbare polypropyleen (PP) mantelbuizen zijn een ideale, snelle en lichtgewicht oplossing voor het beschermen van blootliggende kabels tijdens aanleg of renovatie van infra- of railprojecten. Ze zijn snel en makkelijk te plaatsen zonder dat je extra materieel of gereedschap nodig hebt. Door de geïntegreerde mof-spieverbinding is de buis 100% knaagdiervrij en heeft hij ook nog eens een buigradius van 7˚ zonder dat je accessoires nodig hebt.

Deze kabelbuizen zijn bovendien een duurzame keuze, want ze worden gemaakt van gerecycled kunststof. Dat bespaart per buis (en dus per meter) tussen de 5 en ruim 15 liter ruwe olie én tussen de 8 en ruim 12 kg CO2 (afhankelijk van de diameter van de buis). Bovendien zijn ze na afloop van hun levensduur weer volledig recyclebaar.

Dat ze van gerecycled materiaal zijn betekent zeker niet dat ze aan sterkte inboeten; deze PP Panzar deelbare buizen weerstaan met gemak een schedeldruk van SN32 en zijn daardoor geschikt voor de meest extreme omstandigheden zonder risico op schade. Bovendien is de buis door die sterkte makkelijk herbruikbaar waardoor je ze gerust voor meer dan één project kunt inzetten.

Een oplossing om je netwerkkabels onder zware omstandigheden te beschermen op vliegvelden, in havens of on/offshore parken.

Voordelen PP Panzar

  • Gemaakt van 100% gerecycled kunststof
  • UV- en warmte-resistent
  • Lange levensduur
  • Robuust en slagvast materiaal (belastingsklasse SN 32)
  • Makkelijk aan elkaar te bevestigen met mof-spieverbinding
  • Heeft een buigradius van 7°
  • Standaard voorzien van bevestigingsogen om de buizen te kunnen verankeren

Beschikbare diameters en lengtes

  • Ø 70 mm (lengte 1.00 m)
  • Ø 110 mm (lengte 1.00 m)
  • Ø 160 mm (lengte 1.00 m)

Een vraag stellen, offerte ontvangen of direct bestellen?

Neem contact met ons op.

Waarom kiezen voor PION Kunststoffen

Kiezen voor PION Kunststoffen betekent een duurzame keuze maken. PION staat namelijk voor kabelbescherming gemaakt van gerecycled kunststof in plaats van aardolie. Door kunststof te recyclen bespaar je al snel 80% ten opzichte van nieuw materiaal. Bovendien raakt aardolie op dus wordt schaarser en duurder.

PION Kunststoffen staat voor eersteklas gerecycled materiaal. Door samen te werken met ervaren fabrikanten kan de gebruiker rekenen op topkwaliteit met de stevigheid en levensduur die men ook gewend is van ‘nieuw’ kunststof.

Bekijk hieronder de typen en accessoires.