PVC Klikbuis

De eenvoudigste deelbare variant, verkrijgbaar in 116mm en passend op een mantelbuis 110mm.

Voordelen PVC Klikbuis

  • Toepasbaar op een reguliere mantelbuis 110mm
  • Schaaldelen van 3 meter, die verspringend geïnstalleerd kunnen worden
  • Op wens met specifieke opdruk en/of kleur leverbaar (standaardkleuren grijs en rood)

Vragen?

Neem voor specifieke vragen even contact met ons op.

Waarom kiezen voor PION Kunststoffen

Kiezen voor PION Kunststoffen betekent een duurzame keuze maken. PION staat namelijk voor kabelbescherming gemaakt van gerecycled kunststof in plaats van aardolie. Door kunststof te recyclen bespaar je al snel 80% ten opzichte van nieuw materiaal. Bovendien raakt aardolie op dus wordt schaarser en duurder.

PION Kunststoffen staat voor eersteklas gerecycled materiaal. Ook daar waar het gaat om onze PVC Klikbuizen. Door samen te werken met ervaren fabrikanten kan de gebruiker rekenen op topkwaliteit met de stevigheid en levensduur die men ook gewend is van ‘nieuw’ kunststof.

Bekijk hieronder de typen en accessoires.

De meest gestelde vragen over PVC Klikbuis

Waar staat PION voor?

PION is een afkorting van Partnership Is Our Nature. Dat is ook terug te vinden in ons DNA. Wij gaan voor langere termijn relaties waarbij we aan een half woord genoeg hebben om optimaal samen te werken. Dat doen we ook het liefste met de gehele keten, opdrachtgever, aannemer/installateur, adviseur en productiepartner.

Wat levert PION zoal?

PION Kunststoffen is partner op het gebied van kabelbescherming voor de infrastructuur. PION heeft zich gespecialiseerd in enkele productgroepen namelijk trekputten, kabelgoten, deelbare buizen en multikokers.

Is PION Kunststoffen enkel in Nederland actief?

Naast Nederland zijn wij steeds meer internationaal actief. Zo’n 20% van onze omzet wordt in het buitenland behaald. En zo’n 95% van onze inkopen worden in het buitenland (met name Europa) gedaan.

Wat is het doel van een mantelbuis?

Mantelbuizen of kabelbeschermingsbuizen dienen twee doelen. Het eerste is om de kabels die er doorheen lopen te beschermen tegen beschadiging. Het tweede is om het vervangen of toevoegen van kabels te vergemakkelijken. Door kabels in mantelbuizen te leggen hoeven obstakels dan niet afgebroken te worden en hoeft vaak de grond niet eens open wat veel werk en overlast scheelt. In Nederland is het verplicht om kabels in een kabelbeschermingsbuis te leggen vanwege de vele graafwerkzaamheden en de beperkte ruimte daarvoor. In het druk bewoonde Nederland raakt de grond, zeker in stedelijke gebieden, overvol. Met beschermende mantelbuizen voorkomen we onnodige graafschade en mogelijk vervelende gevolgen voor de samenleving plus de daaruit voortvloeiende kosten.

Hoe diep onder de grond moet een mantelbuis begraven worden?

Hoe diep de buizen komen te liggen is vooral afhankelijk van de projectsituatie en of de kabels op een later moment weer uit de grond moeten of blijven liggen. Gangbaar is een diepte van 60cm. In de regel geldt; hoe ondieper de kabels in de grond liggen, hoe meer de mantelbuizen te lijden hebben van bijvoorbeeld verkeer dat eroverheen rijdt. Uiteraard heeft PION Kunststoffen kabelbeschermingsbuizen of andere oplossingen op de benodigde sterktes voor elke diepte.

Welke kabels moeten in een mantelbuis?

Elektrakabels moeten, vanwege het risico op persoonlijk letsel, altijd in een kabelbeschermingsbuis gelegd worden. Voor datakabels is dit niet verplicht, maar wel verstandig. Er zijn tegenwoordig zoveel bedrijven, organisaties en instanties van die data afhankelijk dat beschadiging en daardoor uitval enorme gevolgen heeft, ook financieel.

Hoeveel CO2 bespaar ik als ik kies voor gerecycled kunststof in plaats van kunststof dat volledig gemaakt wordt van aardolie?

Gemiddeld bespaar je per kg mantelbuis van gerecycled kunststof 2 kg CO2. Dat is veel en daarom is PION Kunststoffen al jaren voorstander van het toepassen van de meest duurzame mantelbuis in de betreffende situatie. Want het kan vaker dan je denkt. Wij schatten in dat in 75% van de projecten gekozen kan worden voor gerecyclede mantelbuizen. Met de PION PP klembuizen bespaar je per buis (en dus per meter) tussen de 3 en ruim 20 kg CO2 ten opzichte van zo`n zelfde buis gemaakt van kunststof van aardolie. (afhankelijk van de diameter van de buis). Kies je voor de lichtere PP Klikbuis; dan bespaar je nog steeds tussen de 4 en bijna 8 kg CO2 ten opzichte van virgin materiaal (afhankelijk van de diameter van de buis).

Hoeveel ruwe olie bespaar ik als ik kies voor gerecycled kunststof?

Met de PION PP klembuizen bespaar je per buis (en dus per meter) tussen de 2 en ruim 13 liter ruwe olie ten opzichte van zo`n zelfde buis gemaakt van kunststof van aardolie (afhankelijk van de diameter van de buis). Kies je voor de lichtere PP klikbuis; dan bespaar je nog steeds tussen de 2 en ruim 5 liter ruwe olie ten opzichte van virgin materiaal (afhankelijk van de diameter van de buis).

Wat is het verschil tussen klembuis en klikbuis?

Het verschil tussen de PP klembuis en de PP klikbuis van PION zit hem in de manier van sluiten. De ene buis heeft een klemsluiting en de andere een kliksluiting. Daarnaast is de SN-waarde van de PP Klikbuis SN4 en van de PP Klembuis SN8. Afhankelijk van de vereiste SN klasse kun je of beide deelbare opties of de PP klembuis met de SN8 schedeldruk klasse toepassen.