S5000 functiescheidingsgoot

De S5000 functiescheidingsgoot (ProRail gecertificeerd – SPC 00305) beschermt cruciale energiekabels en signaalkabels door ze mechanisch van elkaar te scheiden. Door de kabels fysiek uit elkaar te houden met dit glasvezelversterkte materiaal als barrière voorkom je doorslagspanning en dus warmteontwikkeling, smeulen en zelfs brand. De zelfdovende eigenschappen van de S5000 zorgen dat dit risico geminimaliseerd wordt.

Ook knaagdieren krijgen geen kans wanneer je deze functiescheidingsgoot gebruikt. Door de koppelstukken ontstaat een volledig gesloten systeem waarin voor knagers geen enkele ruimte is. Het maakt niet uit of je de S5000 als binnenkoker in een betonnen goot gebruikt of als aparte kabelgoot, bijvoorbeeld voor ERTMS-kabels; met deze functiescheidingsgoot minimaliseer je het risico op uitvallende netwerken.

Bovendien zorgt het gebruik in een betonnen goot voor overzicht en kun je, door de duidelijke labels, snel en makkelijk zien in welke goot welke kabel ligt wanneer je bijvoorbeeld onderhoud moet plegen.

Meer lezen over het voorkomen van doorslagspanning? Lees dan dit artikel.

Voordelen van de S5000 functiescheidingsgoot

  • Voldoet aan de ProRail SPC (al sinds maart 2019)
  • Enorm slagvast door glasvezelversterkt kunststof
  • Snel en makkelijk te installeren (lengtes van 5 meter, laag gewicht en makkelijk te plaatsen deksel en koppelstukken)
  • Extreem lange levensduur (deze kabelgoot hoeft u in uw werkzame leven niet meer te vervangen)
  • Geschikt voor zowel 1500 V, 3 kV als 10 kV kabels
  • Slank design (waardoor het geen onnodige ruimte inneemt in de kabelgoot)
  • Krimpvrij (het materiaal werkt niet waardoor verschuiven/ bollen en daarmee het loskomen van het deksel voorkomen wordt, het blijft dus een gesloten systeem)

Beschikbare formaten en lengtes

  • 50 x 50 mm (lengte 5 m)
  • 80 x 80 mm (lengte 5 m)

Een vraag stellen, offerte ontvangen of direct bestellen?

Neem contact met ons op.

Waarom kiezen voor PION Kunststoffen

Kiezen voor PION Kunststoffen betekent een duurzame keuze maken. PION staat namelijk voor kabelbescherming gemaakt van gerecycled kunststof in plaats van aardolie. Door kunststof te recyclen bespaar je al snel 80% ten opzichte van nieuw materiaal. Bovendien raakt aardolie op dus wordt schaarser en duurder.

PION Kunststoffen staat voor eersteklas gerecycled materiaal. Door samen te werken met ervaren fabrikanten kan de gebruiker rekenen op topkwaliteit met de stevigheid en levensduur die men ook gewend is van ‘nieuw’ kunststof.

Bekijk hieronder de typen en accessoires.